Hvordan gjør jeg Facebook-profilen min privat?

Tips for å holde deg skjult på det sosiale nettverket.

Facebook er et fantastisk verktøy for å holde kontakten med gamle venner, familie og andre du vil snakke med. Men den digitale friheten kan koste deg: personvernet ditt. Heldigvis er det måter å sikre at bare de du vil se Facebook-profilen din, med mindre noen selvfølgelig vet passordet ditt.

Prosessen med å gjøre Facebook privat er faktisk relativt smertefri når du gjør deg kjent med det stadig mer oppblåste brukergrensesnittet. Så hvor begynner du? Les videre.



Det er to enkle måter å komme til de relevante personverninnstillingene til Facebook-profilen din. Øverst til høyre ser du en knapp til høyre for navnet ditt - den har en hengelås på seg og tre horisontale linjer. Trykk på den og velg deretter 'Se flere innstillinger' nederst.

Tekst, Hvit, Linje, Skrift, Parallell, Rektangel, Antall, Skjermbilde,

Facebook

Alternativt kan du klikke på den lille tannhjulinnstillingsknappen øverst til høyre ved siden av den nevnte Privacy Shorts-knappen og deretter velge 'Innstillinger' fra rullegardinmenyen. Sluttresultatet er nøyaktig det samme i begge tilfeller. Nå kan du begynne å skreddersy personvernet ditt.

2. Hvem kan se tingene mine?

Under overskriften Personverninnstillinger og -verktøy vil du se tre spørsmål med fet skrift: 'Hvem kan se tingene mine?', 'Hvem kan kontakte meg?' og 'Hvem kan slå opp meg?'. Vi begynner med den første overskriften i listen.

På 'Hvem kan se dine fremtidige innlegg?' klikk på redigeringsknappen helt til høyre. Velg nå hvem du vil se dine fremtidige Facebook-innlegg fra rullegardinmenyen. Offentlig vil være det motsatte av privat (naturlig), så sett det til 'venner' hvis du bare vil at Facebook-venner skal se dem.

en dag av gangen avlyst
Blå, Tekst, Hvit, Linje, Skrift, Azure, Parallell, Antall, Rektangel, Skjermbilde,

Facebook

Alternativt kan du velge 'bare meg' hvis du bare vil at du selv skal se hva du legger ut, eller klikke 'Tilpasset'. Egendefinert lar deg velge spesifikke alternativer, inkludert 'Ikke del med', noe som betyr at du kan velge en bestemt Facebook-venn eller venner du ikke lenger vil dele innlegg med. Du kan også blokkere lister du er en del av, for eksempel et skolenettverk.

Hvis det er et innlegg du vil begrense synligheten av, kan du se gjennom innstillingen 'Gjennomgå alle innleggene og tingene du er merket med' nedenfor. Trykk på 'aktivitetslogg' -knappen, og du kan deretter bruke pennredigerings-knappen for å slette spesifikke oppføringer du ikke lenger vil dele.

3. Hvem kan kontakte meg?

Hvis du vil slutte å motta innboksmeldinger fra folk du ikke er Facebook-venner med, kan du bruke meldingsfiltreringsalternativet under 'Hvem kan kontakte meg?'. Bytt det fra grunnleggende filtrering til streng filtrering for bare å se meldinger fra venner i innboksen din. Å gjøre det bør holde tilfeldige meldinger fra fremmede i sjakk.

4. Hvem kan slå meg opp?

Noen ganger vil du kanskje begrense hvem som kan slå opp Facebook-profilen din. 'Hvem kan slå meg opp?' alternativgruppe lar deg skreddersy personvernet ditt i denne forbindelse. Når venner er aktivert, kan bare venner slå deg opp ved hjelp av e-postadressen din.

De samme alternativene kan spesifiseres for telefonnummeret ditt (hvis du skrev inn ett på Facebook). Igjen, velg alternativet venner for det strengeste nivået av personvern.

Til slutt kan du velge om søkemotorer som Bing og Google kan koble til tidslinjen din. En enkel avkrysningsrute er alt som trengs for å virkelig stenge Facebook-profilen din fra internett. Som Facebook sier, kan dette alternativet ta en stund å tre i kraft, så ikke få panikk hvis det virker som om du fremdeles kommer opp på søkemotorer.

5. Ultimate personvern?

For å virkelig sikre personvernet ditt, er det alltid muligheten til å forlate Facebook helt. Selvfølgelig er dette en drastisk fremgangsmåte, men noe som mobbing på nettet kan tvinge hånden din (i så fall bør du søke støtte). Eller kanskje du bare er lei av å dele alt så offentlig.

Tekst, fargerikhet, hvit, linje, skrift, skråning, karmin, azurblå, svart, parallell,

Facebook

Uansett resonnement, klikk på innstillingshjulet øverst til høyre og velg deretter Sikkerhet til venstre (rett under Generelt). Nederst vil du se litt blå tekst som sier 'deaktiver kontoen din'. Trykk på dette, så blir du bedt om å oppgi en årsak til at du drar, samt en advarsel om at vennene dine ikke lenger vil kunne kontakte deg. Klikk på Bekreft og du er Facebook-fri.

Nå kan du ringe den vennen og ta en drink for å feire den nyoppdagede digitale friheten. Eller bare nyt ditt nye nivå av personvern på Facebook.

poldark sesong 2 episode 10 spoilere